Wat is een diepe weefselmassage?

Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een diepe weefselmassage zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen. Door elke blokkade, verkleving en spanning in het gebied waar de verkramping zit, weg te masseren.

Diepe weefselmassage richt zich hoofdzakelijk op het bindweefsel en de diepere lagen van de spieren. Omdat bij deze massage de aandacht langere tijd is gericht op een bepaald gebied, kan het soms pijnlijk zijn.

Bij welke klachten?

Deze massage is gericht is op het verbeteren van (chronische) pijnklachten. De massage is intensief en stevig, maar ook ontspannend. De massagetechniek gaat onder meer verkrampte spieren tegen, bijvoorbeeld bij spanningsklachten van nek, schouders en rug. De diepe weefselmassage is zeer doeltreffend.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij deze massage worden vingers, knokkels, ellebogen en onderarmen gebruikt. Bij de diepe weefselmassage is er speciale aandacht voor de ademhaling.

Wat is het effect?

Diepe weefselmassage heft energieblokkades op en dat brengt opluchting en ontspanning. Drink na de behandeling veel water. Dat helpt de opgehoopte afvalstoffen die door de massage zijn vrijgekomen, af te voeren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag kan bepaald worden hoeveel behandelingen en hoeveel tijd per behandeling nodig is.