Wat is de Dorn-therapie & Breuss-massage?

Deze zachte behandeling is gericht op de wervelkolom en de gewrichten. Bij een verschil in beenlengte of bij een scheefstand van het bekken raakt het lichaam uit balans. Dat kan rugklachten, pijn en andere ongemakken veroorzaken.

Bij welke klachten?

Dorn-therapie wordt toegepast bij onder andere: beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit, ruggegraatsverkromming (scoliose, kyfose), rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en migraine.

Hoe verloopt de behandeling?

Met de Dorn-therapie worden de verschoven wervels met de duimen voorzichtig teruggeduwd in de juiste stand. Tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemasseerd wat de doorbloeding bevordert. Als klant beweeg je altijd mee, zodat de spieren kunnen ontspannen.

De Dorn-behandeling eindigt standaard met een Breuss-massage. Dat is een tussenwervelschijfmassage met Sint Jansolie, een olie die dieper doordringt in de wervels dan andere oliën. De massage ontspant de tussenwervelschijven en vermindert rugpijn.

Wat is het effect?

De Dorn-therapie in combinatie met een Breuss-massage werkt corrigerend, helend en verlichtend. Na de behandeling moet je lichaam wennen aan de gecorrigeerde stand. Drink veel water en thee, dat bevordert de ontgifting.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een basisbehandeling bestaat uit drie behandelingen met een tussentijd van ongeveer tien dagen.

Vergoeding

Deze behandeling wordt alleen door de zorgverzekeraar vergoed als onderdeel van een geïntegreerde behandeling. Meer informatie vind je op de pagina Tarieven en Vergoedingen.