Karin maakt gebruik van meerdere technieken.

Ontspanningsmassage

Een ontspanning voor je hele lichaam, waarbij je in alle rust weer tot jezelf kunt komen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals stretching, joint movement en verbindende strijkingen.

Triggerpoint massage

Triggerpoints zijn kleine spierknopen die spanning in de spier veroorzaken en de functie van nabijgelegen zenuwen en gewrichten beïnvloeden. Het bijzondere van triggerpoints is dat ze de pijn afleiden naar andere plekken in het lichaam. De oorzaak van pijn ligt dus vaak ergens anders dan waar je de pijn voelt! Met een speciale techniek spoor je samen met Karin de Triggerpoints op. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een diepe massage. Tijdens de behandeling kun je instructie krijgen voor zelfbehandeling.

Diepe weefsel massage

Een Massage die zich hoofdzakelijk richt op de dieperliggende spieren en bindweefsel. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van vingers, knokkels, ellebogen en onderarmen. Je spieren worden helemaal losgemaakt, energieblokkades verdwijnen en je komt tot een diepe ontspanning.

Raindrop Therapie

De helende werking van de Raindrop Therapie kan o.a. ingezet worden:ter vermindering van rugklachten, bij overbelaste spieren of vermoeidheid, ter ondersteuning bij stemmingswisselingen, emotionele trauma’s en depressie. Je hele systeem wordt door de Raindrop Therapie weer in balans gebracht. Het is een effectieve, ontspannende aromatherapie behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer hoge kwaliteit etherische oliën. Dit in combinatie met eenvoudige zachte massagetechnieken. Tijdens de behandeling worden 9 verschillende etherische oliën van therapeutische kwaliteit aangebracht op rug, voeten en onderbenen en op een speciale manier in het lichaam gemasseerd.

Dorn methode – Breuss massage

Met behulp van deze methode kunnen vele klachten als gevolg van een beenlengte verschil, scheefstand van de ruggenwervels, halswervels en dislocatie van de gewrichten verholpen worden. Op een zachte manier worden de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie geplaatst. De klant beweegt altijd mee, zodat de spieren ontspannen zijn. De behandeling eindigt met een Breuss massage, een massage van de wervelkolom. Er wordt gebruik gemaakt van Sint Janskruid. Deze olie heeft een gunstig effect op de tussenwervelschijven en verminderd rugpijn.

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een unieke tijd. Er verandert veel in relatief een korte tijd. Door hormonen worden spieren en gewrichten soepeler. Sommige vrouwen ondervinden last van rug-en nekspanning, bekkenklachten, vochtophopingen, slaapproblemen of ervaren spanning voor de naderende bevalling. Juist nu is het belangrijk om rust te nemen, naar binnen te keren en het bewustzijn van je zwangere lichaam te vergroten.
De massage vind plaatst op een massagetafel ondersteund met kussens meestal in zijlig, soms ruglig. De massage stimuleert de doorbloeding, afvoer van lymfe en afvalstoffen en maakt door natuurlijke kalmeringsstoffen (oxitocine) vrij die rug- en bekkenklachten doen verminderen en een gevoel van welbehagen teweeg brengen.