Massagetherapie

Loslaten van stress,

meer verbinding ervaren met je lichaam en

 verlichting van je klachten 

Bij mijn massages ga ik uit van een holistische visie. Holos is Grieks voor volkomen of heel. Ik masseer een mens in z’n geheel, niet alleen het lichaam. Je bent natuurlijk veel meer dan dat. Je geest, je emoties en je spiritualiteit maken ook deel uit van wie je bent. Daarom gaan mijn massages verder dan het plaatselijk behandelen van (spier)klachten. Zij richten zich op het bevorderen van je algehele welzijn. 

Eigen behandelmethode

Door m’n jarenlange ervaring en opgedane kennis heb ik m’n eigen behandelmethode ontwikkeld. Ik werk daarbij intuïtief en integreer de volgende technieken in een holistische lichaamsmassage: triggerpoint-therapie, diepe weefselmassage, Breuss-massage en aroma-therapie.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage verbetert de doorbloeding en dat heeft een verstevigende werking op spieren en weefsels. De zachte massage maakt je rustig, waardoor het mogelijk is om diep naar binnen te keren. Dit maakt je nog bewuster van je zwangere lichaam.

Daarna slaap je beter, hebt minder last van spanning in je rug of nek. Bovendien is het goed tegen vochtophopingen. Daarnaast stimuleert de massage de aanmaak van oxytocine (natuurlijke kalmerend hormoon), wat heel goed is voor jou én de baby.

Wat zijn de effecten van massagetherapie?

 

  • vermindering van stress (mentaal & fysiek)
  • diepe ontspanning
  • stimulatie van het zelfhelende vermogen
  • meer bewustzijn van het lichaam
  • betere concentratie
  • doorstroming van energie 
  • verhoogde vitaliteit

Hoe werkt een massagebehandeling?

Om me goed op jou te kunnen afstemmen hebben we voor de behandeling een kort gesprek over hoe het met je is. Welke klachten er spelen en met welke verwachting of doel jij de behandeling in gaat. Op basis van dit gesprek maak ik een op jouw afgestemd behandelplan.

Tijdens de massagebehandeling werk ik met biologische olie op de huid, waar nodig in combinatie met een etherische oliën van Young Living. Deze oliën ruiken heerlijk en versterken de positieve invloed van de massage op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Na afloop is er de mogelijkheid om even in alle rust te blijven liggen. Bij een kop thee kun je daarna de omschakeling maken naar buiten.

Tarieven

Massage 75 minuten €90,00

Op dit moment geldt er voor massage een wachtlijst. Als je dat wilt zet ik je op deze lijst en dan stuur ik je een bericht als er een plek vrijkomt.

Vergoeding Zorgverzekeraar

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een gedeelte van de kosten van mijn behandelingen. Kijk in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar naar vergoedingen voor reflexzonetherapie of massagetherapie onder de noemer natuurgeneeskundige behandelingen of alternatieve zorg door therapeuten (niet artsen) aangesloten bij de VBAG. Of check de zorgwijzer. De vergoeding gaat niet af van het eigen risico.