Wat is een holistische massage?

Deze klassieke massage, ook wel relaxatiemassage genoemd, is de basis van alle andere massages. De massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Bij welke klachten?

Een holistische massage brengt rust en ontspanning, en werkt ook tegen pijn. De massage voert spanning en stress af.  Je komt in alle rust weer tot jezelf.

Hoe verloopt de behandeling?

De ontspanningsmassage ontspant het lichaam en maakt het denken, de geest, rustig. De massage begint meestal bij het hoofd en eindigt bij de voeten, maar soms – dat geeft jouw lichaam aan – andersom.

Wat is het effect?

Hoe je je na een ontspanningsmassage voelt? Ontspannen, opgelucht en herboren. De lange strijkingen (effleurages) en bepaalde knedingen tijdens de massage helpen ook voedingsstoffen op te nemen. Ze stimuleren de doorbloeding van de huid en het onderliggende bind- en spierweefsel. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd, zodat er weer ruimte is voor voedingsstoffen.

Voel je je na de behandeling in plaats van energiek juist moe, dan is dat de moeheid die al in je systeem zat opgeslagen. Die komt eruit, wordt als het ware opgelost. Drink in dat geval veel water en neem rust.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag kan bepaald worden hoeveel behandelingen en hoeveel tijd per behandeling nodig is.

Vergoeding

Deze behandeling wordt alleen door de zorgverzekeraar vergoed als onderdeel van een geïntegreerde behandeling. Meer informatie vind je op de pagina Tarieven en Vergoedingen.