Wat is een triggerpointmassage?

Tijdens de behandeling sporen we de triggerpoints op. Met een speciale techniek, via de duim of elleboog, brengen we de bloedcirculatie op gang en voeren we afvalstoffen af.

Triggerpoints zijn kleine spierknopen die spanning in de spier veroorzaken en de functie van nabijgelegen zenuwen en gewrichten beïnvloeden. De spierknopen ontstaan wanneer je vaak dezelfde bewegingen maakt. Het is een ophoping van afvalstoffen die te groot is en daardoor op de zenuwbanen drukt. Dat veroorzaakt uitstralingszones, pijnzones. Je voelt dus ergens pijn, maar de oorzaak ligt ergens anders.

Bij welke klachten?

Triggerpointmassage kan een oplossing bieden voor specifieke pijnklachten. Denk hierbij aan: hoofd, nek-, kaak- en schouderpijn, RSI, schouder- en nekklachten en pijn in de onderrug. Behalve pijn kunnen spierknopen je ook duizelig of misselijk maken of een gevoel van verdoving in handen en voeten veroorzaken.

Hoe verloopt de triggerpoint massagebehandeling?

Met een speciale techniek oefenen we druk uit op de verkrampte plekken in de spieren. Zo kan pijn worden verlicht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een diepe massage.

Wat is het effect?

De triggerpointmassage verlicht pijn, heft uitstraling op. Daarbij is de massage ook ontspannend.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig. Als je het fijn vindt om zelf iets te kunnen doen, kun je na de behandeling instructies meekrijgen voor zelfbehandeling thuis tegen de pijn.

Vergoeding

Deze behandeling wordt alleen door de zorgverzekeraar vergoed als onderdeel van een geïntegreerde behandeling. Meer informatie vind je op de pagina Tarieven en Vergoedingen.