Wat is voetreflexologie?

De voeten weerspiegelen het hele lichaam! Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met specifieke plekken op de voeten. In deze holistische behandeling kan je door middel van drukpunten op je voeten pijnlijke gebieden in je lichaam tegenkomen. In deze behandeling worden de Westerse en de Chinese methode worden gecombineerd, waarbij ik naast de drukpunten op de voet ook meridianen, druk- en acupunctuurpunten meeneem.

Bij welke klachten?

Een voetreflexmassage heeft effect op het hele lichaam en kan bij veel klachten helpen. Zowel stress gerelateerde als lichamelijke klachten kunnen verminderen. Het werkt heel goed bij spijsverteringsklachten, ontgiften en reinigen, bijvoorbeeld na een vastenkuur of detox. Bij vermoeidheidsklachten en slapeloosheid heeft het een positief effect. Daarnaast kan het bijdragen aan herstel bij een hoge bloeddruk en een hormonale disbalans.

Hoe verloopt een voetreflex massage?

Je ligt op een massagetafel en ik masseer je voeten, onderbenen en knieën. De behandeling duurt een uur. In de Westerse techniek masseer ik met een speciale duimtechniek, vaak met een stevige druk op de zones van de voet. Met de Chinese techniek werk ik met een glijdende beweging waarbij de kracht en druk wordt opgebouwd doordat ik mijn gewicht overbreng op mijn handen. Deze combinatie van technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt de effecten van een behandeling.

Wat is het effect?

Door voetreflex massage ontstaat er een stimulerende werking naar de organen, worden blokkades opgeheven en zal het reinigingsproces in de lymfeklieren verbeteren. Je stimuleert het zelfhelend vermogen waardoor de energie weer vrij kan stromen en je meer in balans bent. Je voelt je fit en herboren. Soms ook moe omdat het reinigingsproces is aangezet. Door extra water te drinken en goed te slapen voel je je snel beter.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit varieert per persoon. In principe begin je met 4 tot 6 behandelingen. Dit kan zowel één keer per week als om de week. Mijn advies om blijvend resultaat te behouden is een keer in de zoveel tijd terugkomen voor een herhaalbehandeling.

Vergoeding

Deze behandeling wordt alleen door de zorgverzekeraar vergoed als onderdeel van een geïntegreerde behandeling. Meer informatie vind je op de pagina Tarieven en Vergoedingen.