Wat is een een voetreflexzone massage

Een voetreflexmassage is een holistische behandeling. Je kan door middel van drukpunten op je voeten pijnlijke gebieden in je lichaam tegenkomen. Alle organen en lichaamsdelen staan namelijk in verbinding met specifieke plekken op de voeten. Ik geef een voetreflex plus behandeling, waarbij de Westerse en de Chinese methode worden gecombineerd. Hiermee neem ik in de behandeling de meridianen, druk- en acupunctuurpunten mee.

Bij welke klachten

Een voetreflexmassage heeft effect op het hele lichaam en kan bij veel klachten helpen. Zowel stress gerelateerde als lichamelijke klachten kunnen verminderen. Denk hierbij ook aan schouder-, rug- en nekklachten. Bij vermoeidheidsklachten en slapeloosheid heeft het een positief effect. Daarnaast kunnen een hoge bloeddruk en een hormonale disbalans hersteld worden.

Hoe verloopt een voetreflex massage

Je ligt op een massagetafel en ik masseer je voeten, onderbenen en knieën. De behandeling duurt een uur. In de Westerse techniek masseer ik met een speciale duimtechniek, vaak met een stevige druk op de zones van de voet. Met de Chinese techniek werk ik met een glijdende beweging waarbij de kracht en druk wordt opgebouwd doordat ik mijn gewicht overbreng op mijn handen. Deze combinatie van technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt de effecten van een behandeling.

Wat is het effect

Door voetreflex massage ontstaat er een stimulerende werking naar de organen, worden blokkades opgeheven en zal het reinigingsproces in de lymfeklieren verbeteren. Je stimuleert het zelfhelend vermogen waardoor de energie weer vrij kan stromen en je meer in balans bent. Je voelt je fit en herboren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Dit varieert per persoon. In principe begin je met 4 tot 6 behandelingen. Dit kan zowel een keer per week als om de week. Mijn advies om blijvend resultaat te behouden is een keer in de zoveel tijd terugkomen voor een herhaalbehandeling.