Zorgverzekeraar CZ heeft haar aanvullende verzekering voor 2019 behoorlijk ingeperkt. Ohra, Nationale Nederlanden en Delta Lloyd vallen hier ook onder. Zij hebben voor 2019 een flink aantal natuurgeneeskundige behandelingen uit hun vergoedingen geschrapt. Hier valt ook massagetherapie onder. Andere zorgverzekeraars, zoals bijvoorbeeld Zilveren Kruis, hebben ‘alleen’ hun maximale vergoeding aangepast.

Mijn behandelingen vallen onder prestatiecode 24005. Dit is een code voor overige natuurgeneeswijze. Toch geeft dit nog geen volledig, uitsluitsel met betrekking tot vergoeding omdat deze code door zorgverzekeraars verschillend wordt gezien. Ook worden er soms verschillende voorwaarden aan de verzekeringspakketten verbonden. Zo is bij Zorg en Zekerheid, DSW, De Amersfoortse, Stad Holland en Ditzo alleen vergoeding als de zorg door een BIG geregistreerde arts wordt gegeven. Neem daarom altijd contact op met jouw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden.

Een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun vergoedingen voor natuurgeneeskunde in 2019 vind je op de website van de zorgwijzer.

Petitie

Teken de petitie voor het behoud van de huidige vergoedingen van de alternatieve en complementaire zorg.

Slechts 7 weken voor het eind van het jaar hebben de cliënten van vele duizenden goed opgeleide professionele therapeuten in de complementaire en alternatieve zorg, zonder enig overleg, te horen gekregen dat de CZ-groep hun behandelingen per 1 januari 2019 niet meer vergoed. Dat kunnen we niet accepteren. Laat van je horen, ook als jouw therapie nog wel vergoed wordt. Teken de petitie op https://vergoedcomplementair.petities.nl/