Wat is een zwangerschapsmassage?

De zwangerschapsmassage, die tevens een weldaad is voor lichaam en geest, verbetert de doorbloeding en dat heeft weer een verstevigende werking op spieren en weefsels. Doordat de zachte massage je rustig maakt, is het mogelijk om diep naar binnen te keren, wat je nog bewuster maakt van je zwangere lichaam.

Bij welke klachten?

Een zwangerschapsmassage is overal goed voor. Je slaapt beter, hebt minder last van spanning in de rug of nek, het is goed voor het immuunsysteem, het verlicht of voorkomt bekkenklachten en vochtophopingen en het maakt oxytocine (natuurlijke kalmerende stoffen) aan wat ook goed is voor de baby.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij deze massage wordt je op de massagetafel ondersteund door kussens, meestal lig je op de zij, soms op je rug. Daarbij stimuleert de massage de reis van zuurstof, voedings- en afvalstoffen door het lichaam, van en naar je kindje.

Wat is het effect?

Zelfs wanneer je een klachtenvrije zwangerschap beleeft, is deze massage een aanrader. Het is een traktatie die maakt dat je je tijdens de zwangerschap op allerlei manieren fijner zult voelen. Deze massage werkt kalmerend en weldadig, en vermindert stress en andere klachten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van eventuele klachten en de hulpvraag kan bepaald worden hoeveel behandelingen en hoeveel tijd per behandeling nodig is.

Vergoeding

Deze behandeling wordt alleen door de zorgverzekeraar vergoed als onderdeel van een geïntegreerde behandeling. Meer informatie vind je op de pagina Tarieven en Vergoedingen.