Over Karin

Hi, mijn naam is Karin Komin. Ruim 20 jaar geleden heb ik een aantal behandelingen van een voetreflexoloog ontvangen, waardoor ik meteen was gefascineerd. Met name door wat er allemaal mogelijk is via de voeten. Zij wees mij vervolgens op de Akademie voor Massage en Beweging. Deze opleiding heeft me geleerd om met aandacht te masseren, gaf me inzicht in de basis van de Chinese geneeskunde en nog zoveel meer. Door de opleiding te volgen ben ik andere keuzes gaan maken.

 

Mijn lijf wilde me iets zeggen

Tijdens de opleiding ben ik al gestart met het geven van holistische massages. Ik wilde graag een eigen praktijk starten, maar vond het moeilijk om m’n vaste baan in de reiswereld op te geven. Na twee longontstekingen wist ik dat m’n lijf me iets wilde vertellen. Daarom heb ik in 2006 toch m’n baan opgezegd en ben ik met veel plezier m’n eigen praktijk begonnen. Ondertussen bleven de voeten me fascineren….

Karin Komin voetreflex

Voeten

Toen in 2019 onze beide kinderen het huis uit waren, ben ik gestart met de 3-jarige opleiding VoetreflexPlus bij Total Health.

Deze opleiding  is gebaseerd op twee systemen: de techniek uit het Westen en de Chinese techniek. Door de combinatie van voetreflex en de Chinese geneeskunde werd ik heel enthousiast. Inmiddels heb ik deze opleiding succesvol afgerond en mag ik me VoetreflexPlus therapeut noemen. 

Blij

Als ik ‘s morgens door het Vondelpark naar m’n praktijk fiets voel ik me een gelukkig mens. Ik heb het mooiste werk van de wereld. Ik word blij van mensen masseren/aanraken en te helpen met een stukje bewustwording van hun lichaam. Ze te helpen met bepaalde klachten en vooral de ontspanning weer te laten voelen. Ik behandel de mensen graag met aandacht en zorg in een veilige omgeving. Daarnaast ben ik nieuwsgierig en zoek ik naar een verbinding om ze meer in balans te krijgen. Ik ben gefascineerd door de werking en de complexiteit van het menselijk lichaam. Dit stimuleert me om te blijven leren. Ik geniet ervan hoe blij en ontspannen mensen weer de deur uit gaan en ook graag weer willen terugkomen.

Opleidingen

 • Total Health Voetreflex Plus 2019-2022
 • Medische Basiskennis-Con Amore 2015-2016
 • Akademie voor Massage en Beweging 2002-2006

Trainingen en workshops

 • Metamorfose via voetreflex bij Grow opleidingen 2022
 • Chinflex Professional bij Total Health 2022
 • De Vrouw: menstruatie, overgang en menopauze bij Total Health 2022
 • Veel voorkomende ziektes als chronische vermoeidheid en migraine bij Total Health 2022
 • Dorn en voetreflex bij Dorn Institiuut 2021
 • Verlies en Rouw bij SRNO/NOGG 2021
 • De Darm, bodyguard van onze gezondheid/ Bijnieren  bij Viteducatief 2019/2020
 • Treatment of Neck ligamens bij Brian Utting 2017/2019
 • Metabool Syndroom bij Total Health-2019
 • Lymfedrainage via Reflexologie bij Grow Opleidingen 2018
 • Deep Tissue massage bij Brian Utting 2018
 • Hormonen in balans bij Maartje Wijnhoven
 • Deep tissue Massage en Myofascial release bij Art Riggs 2015
 • Chinflex Basis en vervolg Chinese voetmassage bij Total Health 2010/2013
 • Rugwerveltherapie volgens Dorn en Breuss massage bij Dorn Instituut 2013/2014
 • Basiscursus Orthomoleculaire voedingsleer bij SOE nu Ortho Health Foundation 2008

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en bij koepelorganisatie RBCZ. Acceptatie door deze organisaties betekent dat ik HBO-geschoold ben en voldoe aan alle gestelde kwalificaties. In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en het tuchtrecht van de VBAG en RBCZ. Tevens ben ik aangesloten bij geschilleninstantie van de Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

Karin Komin
Karin Komin