Tarieven en vergoedingen

Vergoeding Zorgverzekeraar

Reflexzonetherapie en massagetherapie kunnen een goede aanvulling zijn op een reguliere behandeling van bijvoorbeeld fysiotherapie, osteopaat of chiropractor. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een gedeelte van de kosten van mijn behandelingen.

Kijk in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar naar vergoedingen voor reflexzonetherapie of massagetherapie onder de noemer natuurgeneeskundige behandelingen of alternatieve zorg door therapeuten (niet artsen) aangesloten bij de VBAG. Of check de zorgwijzer. De vergoeding gaat niet af van het eigen risico.

Betaling

Na de behandeling krijg je een factuur via de e-mail die je per bank kunt voldoen. Of ik stuur je een digitaal betaalverzoek. Pinnen is niet mogelijk.

De factuur kun je zelf bij jouw zorgverzekeraar indienen.

Een rittenkaart wordt in één keer gefactureerd en kan niet bij je zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

Neem bij de eerste afspraak je zorgpas mee. De gegevens heb ik nodig voor het maken van de factuur.

Annulering

Als je een afspraak wilt annuleren of verzetten kun je dit per telefoon, tekstbericht of email doen. Dit kan kosteloos tot 48 uur van te voren. Tot 24 uur van te voren betaal je 50% van de kosten. Daarna wordt het volle tarief in rekening gebracht. Dat geldt ook bij niet verschijnen.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en bij koepelorganisatie RBCZ. Acceptatie voor bovenstaande organisaties betekent dat de therapeut HBO-geschoold is en voldoet aan alle gestelde kwalificaties. In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en het tuchtrecht van de VBAG en RBCZ. Tevens ben ik aangesloten bij een geschillencommissie.